Gairės: pateikalai

1

Kūčių valgiai

Kūčių patiekalai. Kūčių valgių receptai. Pagrindiniai Kūčių valgiai yra įvairūs grūdai, sėklos bei vaisiai (laukų, daržo ir sodo gėrybės), grybai, uogos, riešutai (miško gėrybės) bei žuvis ir silkė (vandens gėrybės). Visi Kūčių patiekalai yra juodo pasninko valgiai, t. y. be mėsos ir pieno. Kūčia....

3

Kalėdiniai patarimai. Idėjos Kalėdoms

Kalėdiniai patarimai kaip būti pilnam kalėdinės dvasios ir kaip sukurti pačią nuostabiausią kalėdinę nuotaiką: Nusipirkite šiltą, ryškiai raudoną megztinį, kurį vilkėsite tik per Kalėdas. Nenusiminkite, jei trūksta pinigų. Nusiteikite kūrybiškai. Vėliau įsitikinsite, kad tos Kalėdos, per kurias turėjote mažiausiai pinigų, paliko geriausių prisiminimų. Kurkite...

Saulėgrąža 2

Kūčių papročiai ir tradicijos

Kūčios Kūčiose dirbdavo ir tebedirba tik tuos darbus, kurie reikalingi šventėms. Taigi, linų nebraukia nekulia, miškan nevažiuoja, neverpia, nemala. Vyrai ruošiasi, parūpina pašaro, kūrena pirtį, moterys valosi, kepa pyragus, valgius gamina (Zarasai). Kas Kūčių dieną parsiveža iš miško nors vieną vežimą malkų, tam visus...

15

Kalėdų ir Kūčių patiekalai. Kalėdiniai receptai

Aurimo Gudo nuotrauka Kūčiukai 0.5 kg miltų ne pilna stiklinė pieno (vandens) 50 g aliejaus žiupsnelis druskos 20-30 g mielių ketvirtis stiklinės aguonų 100 g cukraus Aguonų pienui: stiklinė aguonų 2 l vandens cukraus pagal skonį 2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų...